İyilik Peşinde Koş

Bu yıl 11 Kasım 2018 Pazar günü  yapılacak Vodafone 40. İstanbul Maratonu’nda adımlarımızı şiddetsiz ve özgür bir dünya için atıyoruz. Koşuya kayıt olun, siz de bizimle birlikte kadına yönelik şiddete karşı dayanışmayı büyütün!

1. Adım: Koşuya buradan kayıt olun.

Kayıt için son gün 3o EYLÜL!

2. Adım: Sizinle iletişim kurabilmemiz için aşağıdaki formu doldurun:

Koşucu Kayıt Formu 2018

3. Adım: Bağış kampanyanızı başlatın:

kadindayanismavakfi/kampanya

Koşuya az zaman kaldı; hazırlanmak için antrenman önerileri burada!

Koşu ve bağış kampanyası kampanya hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilirsiniz:
adimadim@kadindayanismavakfi.org.tr     bilgi@kadindayanismavakfi.org.tr
0312 432 07 82 – 0312 430 40 05

Duyurular için sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz:

face  in

Yardımseverlik Koşusu, koşu gibi dayanıklılık gerektiren sporlar aracılığıyla sivil toplum örgütleri (STÖ) için kaynak yaratma metodudur. Bir STÖ'ye destek olmak isteyen gönüllü koşucular maraton öncesinde yardımseverlik koşusu yapacaklarını çevrelerine duyurur ve başlatacakları bağış kampanyası aracılığı ile bağış toplarlar. Toplanan bağışlar doğrudan destek verilen STÖ'nün banka hesabına aktarılır. Kampanya süresince bir yandan STÖ'nün çalışmalarını desteklemek için bağış toplanırken, bir yandan da STÖ'nün çalışmaları hakkında farkındalık yaratılmış olur.

Bugüne kadar yardımseverlik koşuları ile 2008 yılından bu yana 350 bini aşkın bağışçıdan 36 milyon TL'yi aşan bağış toplandı. Bu bağışlar sayesinde 40 sivil toplum kuruluşu 168,000 canlının hayatına dokundu. Türkiye'de yardımseverlik koşularını başlatarak yaygınlaştıran Adım Adım oluşumu 2008 yılından bugüne, kolektif yardımseverlik koşusu gibi spor faaliyetleri ile STÖ'lere maddi kaynak ve tanıtım desteği sağlıyor.

Yaş önemli değil! Türkiye’de bugüne kadar 10-76 yaş arasında binlerce kişi koşarak veya yürüyerek STK’lar için bağış topladı. Hatta en iyi bağış toplayan grup 40-50 yaş aralığı oldu.

Sağlık kontrollerini düzenli yaptıran ve doktorun koşma demediği her yaştan ve kilodan herkes 8-10 haftalık bir hazırlık ile 10 ve 15 km etaplarını koşabilir veya yürüyebilir.

Neden Yardımseverlik Koşusu?

Motivasyon: Kendinize bir hedef koyarak o hedef için hazırlanmak, antrenmanlar yapmak ve kadına yönelik şiddetle mücadele eden bir kadın örgütüne kaynak yaratacağınızı bilmek size motivasyon sağlayacak.

Farkındalık: Koşucular İPK profilleri üzerinden destek olacakları STK’nın projesini seçecek ve tüm çevrelerine ne için koşacaklarını anlatarak bağış isteyecekler. Böylece destekledikleri STK için farkındalık yaratacaklar.

En önemlisi: Çevrenizi destek olmak için harekete geçirmek, heyecanı paylaşmak, kendinizi koşuyu tamamlamak için zorlamak ve emeğinizin karşılığını yapılan bağışlarda görmek, bu sayede kadın dayanışmasına katkı vermek size ve hepimize iyi gelecek!

Gelin Dayanışmayı Büyütelim!