Yol arkadaşlarımızın yanındayız

OHAL kapsamında aralarında Adıyaman Kadın Yaşam Derneği, Anka Kadın Araştırmaları Derneği, Bursa Panayır Kadın Dayanışma Derneği, Ceren Kadın Derneği, Gökkuşağı Kadın Derneği, KJA, Muş Kadın Derneği, Muş Kadın Çatısı Derneği, Selis Kadın Derneği, Van Kadın Derneği’nin de olduğu; çocuk hakları ve barış için, şiddetin, ayrımcılığın ortadan kalkması ve hukukun uygulanması için; eşitlik, adalet ve özgürlük için çalışan yüzlerce derneğin faaliyetleri durduruldu, durdurulmaya devam ediyor.

Kapısına mühür vurulan kadın dernekleri kadınlara yönelik şiddete karşı, cinsiyet eşitliği için birlikte çalıştığımız, yol arkadaşımız dernekler; sivil inisiyatifin ve kadınların özgürlük ve eşitlik talebiyle örgütlenmesinin engellenmesi; demokrasiye, hukuka, hak ve özgürlüklere sığmayan bu uygulamalar OHAL’e sığınılarak meşrulaştırılamaz. Güç, baskı ve korkunun yüceltildiği bu eril hal; hak temelli çalışan, cinsiyet eşitsizliğine, kadınlara yönelik şiddete karşı mücadele eden kadın örgütlerine, kadınların özgürlük ve eşitlik iddiasına düşmanlık. Kadınlara her gün yaşatılan şiddetin devletleşmiş, ağırlaştırılmış hali...

Biz kadınlar OHAL’de ve her halde var olacağız. İfade, örgütlenme ve toplantı özgürlüklerinin ortadan kaldırılmasına yönelik her türlü gerçek ve hukuk dışı baskıya karşı mücadele edeceğiz; adalet, eşitlik, özgürlük ve demokrasi ısrarını sürdüreceğiz. Mekanımız kadınların olduğu her yer, kapımız kadınların olduğu her eşik, penceremiz tarihimiz, anahtarımız dayanışmamızdır.

Mühürlenen derneklerin yanındayız, dayanışmaya, birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz. Mühürlenen sadece mekanlar, biz her yerdeyiz!

Yaşasın Kadın Dayanışması                        #KadınlarSusmayacak

yolarkadaslarimiz